26 jun, 2019

Michael Boogerd

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Uitzenddatum: vr 8 mrt 2013 om 12:25 op Themakanaal: HollandDoc

Informatie

Michael Anthonie Boogerd (Den Haag, 28 mei 1972) is een voormalig beroepswielrenner. Hij was actief van 1994 tot en met 2007 en in die periode de meest succesvolle Nederlandse klassementsrenner. Zijn belangrijkste overwinningen zijn de Amstel Gold Race in 1999 en twee etappes in de Ronde van Frankrijk. Bovendien werd hij driemaal Nederlands kampioen.

Boogerd vertelde op 6 maart 2013 dat hij van 1997 tot aan het eind van zijn carrière de verboden stimuleringsmiddelen cortisonen en epo heeft gebruikt. Aan het eind van zijn loopbaan zocht hij ook zijn toevlucht tot bloedtransfusies, zo gaf hij toe.

Boogerd kreeg in 1994 zijn eerste profcontract bij de wielerploeg WordPerfect. Een jaar later veranderde dit team van naam en sponsor in Novell. In deze eerste twee jaar als professional reed Boogerd bescheiden ereplaatsen bij elkaar. Dit veranderde in 1996 toen Boogerd ging rijden in de wielerploeg van Rabobank, de opvolger van Novell. Rabobank wilde het Nederlandse wielrennen naar een hoger platform tillen en wilde dit doen door Nederlandse beloften meer kans te geven in grote wedstrijden en om structureel beloften naar de professionals door te laten stromen door middel van het RaboWielerPlan.

Op de foto Michael Boogerd (still uit de aflevering)

Feedback

Michael Boogerd

Video's UG

Youtube

Social Media

Facebook Twitter Hyves