26 jun, 2019

Bram Moszkowicz

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Uitzenddatum: vr 22 feb 2013 om 10:03 op Themakanaal: HollandDoc

Informatie

Abraham Maarten (Bram) Moszkowicz (Maastricht, 26 juni 1960) is een Nederlands advocaat. Hij is een zoon van advocaat Max Moszkowicz sr. Moszkowicz is van vaderskant van Joodse afkomst.

Zijn drie broers (David, Max Jr., en Robert) werden eveneens beëdigd als advocaat. Bram, zijn vader en zijn broers David en Max Jr. vormden tot in 2012 tezamen de advocatenmaatschap Moszkowicz Advocaten met kantoren in Maastricht en Amsterdam. Bram leidde de vestiging in Amsterdam.

Eind oktober 2012 heeft de Raad van Discipline uitgesproken dat Moszkowicz geschrapt dient te worden van het tableau wegens onder meer het niet nakomen van toezeggingen die hij aan cliënten had gedaan, het aannemen van contante betalingen en verzuim in het verlenen van voldoende rechtsbijstand. Dit betekent dat hij het beroep van advocaat niet meer mag uitoefenen. Moszkowicz heeft aangekondigd tegen de uitspraak hoger beroep in te zullen stellen bij het Hof van Discipline.

Moszkowicz studeerde rechten in Amsterdam. Tijdens zijn studie viel hij op door zijn ijver en formele gedrag. Hij zegt zelf het meest geleerd te hebben van de pleidooien van zijn vader, naar wie hij zo vaak mogelijk ging luisteren.

Moszkowicz had en heeft veel beroemde en beruchte mensen onder zijn clientèle, zoals de in 2003 vermoorde Cor van Hout, de Surinaamse legerleider Desi Bouterse, televisiepersoonlijkheid Patty Brard, vastgoedmagnaat Willem Endstra, topcrimineel Willem Holleeder, politicus Geert Wilders en voetballer Robin van Persie.

Op de foto Bram Moszkowicz (still uit de aflevering)

Feedback